• Duurzame hernieuwbare energie
  • Bewoners zijn beschermd door de warmtewet
  • Meer dan 200 projecten in exploitatie en beheer
  1. terug

Project

Amstelveen, Olympiade

  • 7 duurzame woongebouwen
  • Inclusief plaatsing PV-panelen
  • Comfortabele vloerverwarming en vloerkoeling in elke woning
Olympiade

Project
Olympiade

Type systeem
WKO

Aantal woningen
194

Status
In ontwikkeling

WKO Duurzaam Energiesysteem

Athene, Chamonix, Rome, Londen, Helsinki, Grenoble & Barcelona: zeven Olympische steden. De zeven duurzame woongebouwen van Olympiade in Gemeente Amstelveen krijgen de namen van deze steden. Het is een verwijzing naar de sportieve omgeving. Olympiade wordt gebouwd aan een sportpark en er is volop ruimte om te sporten in de nabijgelegen natuurgebieden. De bouw van Olympiade gaat in 2021 van start.

Vaanster ontwikkelt de duurzame WKO installatie en gaat hiermee warmte, koude en verwarming van tapwater leveren aan alle 552 appartementen. Hiervan gaan er 194 in de verkoop, de overige woningen zijn bestemd voor sociale huur en huur in de vrije sector. Op het dak van alle zeven woongebouwen worden zonnepanelen geplaatst en geëxploiteerd. Alle woningen worden duurzaam verwarmd en gekoeld door middel een vloerverwarmingssysteem. Of het nu gaat om een royaal penthouse of een compact tweekamerappartement, het wooncomfort zal in alle woningen hoog zijn.

In Q2 2021 is de start van de bouw van Olympiade. De verwachte oplevering van de appartementen is medio 2023. 

In samenwerking met:

Vastbouw Groep

Koopmans Bouwgroep B.V.

Provast

Wilt u meer weten over één van de duurzame energiesystemen voor uw project? We komen graag met u in contact om dit samen te bespreken.