1. terug

Tilburg, Piushaven Toren H

  • Status Opgeleverd
  • Type systeemEQw
  • Aantal woningen78
  • Eerste ontwikkelde EQw project
  • 4 water/water warmtepompen
  • Elk appartement is voorzien van TE-booster t.b.v. warm tapwater

Van harte gefeliciteerd met jouw nieuwe woning. Hier vind je specifieke informatie over Toren H Piushaven in Tilburg.

• EQw installatie levert warmte, koude en verwarming van tapwater.
Bij oplevering vindt je onderstaande onderdelen in jouw woning:
• Type energiemeter - Kamstrup Multical 403 
• Type thermostaat - Honeywell T87HC Round heat/cold

Informatie over de tweede EAN meter in jouw woning

De tweede EAN meter is voor het elektraverbruik van de TE booster boiler. De verbruikskosten van deze meter zijn voor rekening van Vaanster en worden rechtstreeks aan Vaanster gefactureerd. De meetkosten zijn wel voor de bewoner en staan daarom vermeld op de factuur van jouw elektriciteitsleverancier. De verbruikskosten van de TE booster en boiler zijn voor het verhogen van het tapwater naar de wettelijke normen. Zo stroomt er voldoende warm tapwater uit jouw kraan om bijvoorbeeld te douchen. Hiervoor worden dus geen kosten naar je doorberekend. 

De tweede EAN meter staat op het elektracontract van Vaanster. Deze hoef je dus niet aan- of af te melden bij je elektriciteitsleverancier. Als deze er naar vraagt kun je aangeven dat dit via Vaanster loopt. 

Vaanster wenst je veel woonplezier in Toren H. 

EQw Duurzaam Energiesysteem

Webinar bewoners

'Toren H' maakt onderdeel uit van een groter project: gebiedsontwikkeling van Piushaven. Het is een woontoren van 20 bouwlagen en circa 60 meter hoog. De 78 appartementen worden voorzien van duurzame warmte, koude en verwarming van tapwater door middel van een EQw installatie.

Van Delft Groep realiseert de installatie in opdracht van Vaanster.

De oplevering van de appartementen staat gepland voor Q3 2021. 

Heb je vragen aan Vaanster bijvoorbeeld over het duurzaam opwekken van energie of over het wijzigen van jouw gegevens? Of wil je meer weten over één van de duurzame energiesystemen voor jouw project? We komen graag met je in contact om dit samen te bespreken.

Eigendomsgrens

De eigendomsgrens geeft aan welke onderdelen Vaanster exploiteert, onderhoudt en eventueel vervangt. De overige onderdelen zijn in eigendom van de woningeigenaar die daarmee ook verantwoordelijk is voor onderhoud en eventueel vervanging. Voor koopwoningen geldt dat je als bewoner zelf de eigenaar van de woning bent. Voor huurwoningen geldt dat de verhuurder de eigenaar van de woning is.

De afbeelding is een schematische weergave van de installatie in jouw woning. Het kan voorkomen dat de onderdelen in jouw woning op een andere manier gepositioneerd zijn.

Heb je vragen? Bekijk de Veelgestelde vragen op deze website. 

Veelgestelde vragen

Storing in levering warmte

Er is een storing in de warmte levering. Dat is vervelend en dat wil je natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben.

Allereerst moet de oorzaak van de storing worden achterhaald, zodat duidelijk wordt wie de storing kan oplossen. De eigendomsgrens geeft aan wie verantwoordelijk is voor de diverse onderdelen. Deze kun je vinden op de pagina van het project waar je woont. 

Wie is verantwoordelijk voor het systeem in mijn woning?

Het antwoord op deze vraag verschilt per project en wordt aangegeven door middel van een eigendomsgrens. Deze kun je opzoeken via het intikken van de postcode op de homepage. Ga naar www.vaanster.nl en voer bovenaan het postcode en huisnummer in. Vervolgens word je doorgestuurd naar de webpagina die hoort bij de ingevoerde postcode. Daar staat een afbeelding met de eigendomsgrens van alle apparatuur in de woning.

Storing in levering koude

Er is mogelijk storing in de levering van koude. Dat is vervelend en dat wil je natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben.

Allereerst moet de oorzaak van de storing worden achterhaald, zodat duidelijk wordt wie de storing kan oplossen. De eigendomsgrens geeft aan wie verantwoordelijk is voor de diverse onderdelen. Deze kun je vinden op de pagina van het project waar u woont. 

Kan ik zelf mijn voorschotbedrag aanpassen?

Ja dat kan. In je persoonlijke account kun je onder het kopje “mijn facturen” je voorschotbedrag aanpassen. Dat is wel binnen een bepaalde marge, omdat het voorschotbedrag wel voldoende moet zijn om de vaste kosten te dekken.

Klik hier om naar jouw persoonlijke account  te gaan en log in om de gegevens aan te passen. Klik op account aanmaken als je voor de eerste keer de pagina gaat bezoeken. 

Storing in levering warm water

Het is vervelend als er geen warm water uit de kraan komt. Het is van belang om vast te stellen: 

  • Of er verminderd warm water is of dat er helemaal geen warm water is. 
  • Of er uit geen enkele kraan (ookwel tappunt genoemd) in de woning warm water komt of dat er een enkele kraan is waaruit geen warm water meer komt.