• Duurzame hernieuwbare energie
  • Bewoners zijn beschermd door de warmtewet
  • Meer dan 200 projecten in exploitatie en beheer
  1. terug

Project

Amsterdam, Republica

  • Duurzaam collectief WKO systeem
  • werken, wonen en recreëren
  • Duurzaam stadstaatje
Republica

Project
Republica

Type systeem
WKO

Aantal woningen
65

Status
In ontwikkeling

WKO Duurzaam Energiesysteem

Republica is een elegante en bruisende stadsoase in Buiksloterham, het gebied in Amsterdam-Noord dat razendsnel transformeert tot een circulaire woonwijk voor wonen, werken en recreatie. In Republica worden, door een vrij samenspel van gebouwen, ruimtes en functies gecreëerd waardoor een heerlijke, ontspannen stadsbuurt ontstaat. 
Denken, slapen, bellen, verliefd worden, werken, praten en zwijgen en gezellig eten; alles dat je wakker houdt of juist in slaap doet vallen is te vinden in en rond Republica. Op de pleinen, binnen de cafe’s, in de gym en op het dakterras. Republica is een mix van creatieve bedrijven, co-working spaces, huur- en koopwoningen, een hip hotel, recreatie en een café met pleintjes en straatjes die is gericht op maximale kruisbestuiving tussen de verschillende onderdelen.

Republica is een uitermate duurzaam stadsstaatje. Het wekt zijn eigen energie op door middel van zonne­panelen en warmte-koudeopslag. Energie die via het Smart Grid, een slim elektriciteitssysteem, onderling kan worden uitgewisseld en worden opgeslagen in de batterij van Republica. De keukens van de horeca krijgen vermalers voor GF afval en worden net als alle woningen aangesloten op de bio­raffinaderij van waternet, die het afval en afvoerwater omzetten in biogas. Jouw GF afval levert biogas op!

Groene daken
Republica maakt in hoge mate gebruik van recyclebare bouw­materialen. Daarnaast helpen de groene daken tegen overver­hitting en is Republica ‘rainproof’: infiltratiekratten vangen het (overtollige) regenwater op en kunnen dit via een smartflow-­systeem vertraagd afvoeren. Het dak van het hotel krijgt een natuurzwembad met een innovatief zuiveringssysteem. De groene sedum daken, geveltuinen en het groen op de pleinen zorgen samen met de nestkasten voor gier­zwaluwen en vleermuizen voor een grotere biodiversiteit in Republica en de rest van Buiksloterham.

Wilt u meer weten over één van de duurzame energiesystemen voor uw project? We komen graag met u in contact om dit samen te bespreken.