1. terug

Rotterdam, Salix / Teldersweg

  • Status In ontwikkeling
  • Type systeemEQw
  • Aantal woningen76
  • Duurzaam collectief EQw systeem
  • All electric energiesysteem
  • Kleine TE-booster in woning tbv warm tapwater

Van harte gefeliciteerd met jouw nieuwe woning. 
Hier vindt je specifieke informatie over Salix in Rotterdam.

Vaanster wenst je veel woonplezier in jouw nieuwe woning!

EQw Duurzaam Energiesysteem

In het najaar van 2021 start de bouw van appartementencomplex Salix in Schiebroek, Gemeente Rotterdam. Alle 60 appartementen én de 16 grondgebonden woningen worden voorzien van warmte, koude en verwarming van tapwater door de duurzame EQw installatie die Vaanster gaat ontwikkelen. In totaal komen er 13 verschillende woningtypes beschikbaar. 

Aan de Teldersweg stonden voorheen twee scholen en een kerk. Die gebouwen stonden jarenlang leeg en zijn inmiddels allemaal gesloopt. Een bijzonder glas- en betonkunstwerk dat in de Vredevorstkerk hing, is gered van de sloop en er wordt gezocht naar een nieuwe bestemming.  
In oktober 2021 start de bouw van het appartementencomplex en van de grondgebonden woningen. Naar verwachting worden de woningen eind 2022/begin 2023 opgeleverd. Vaanster zal de EQw installatie voor een periode van 30 jaar gaan exploiteren.

In samenwerking met: 

Ontwikkelaar: Accresco Vastgoed  

Adviseur: KVMC

Aannemer: Van Wijnen Dordrecht 

Architectenbureau: De Zwarte Hond

Wil je meer weten over één van de duurzame energiesystemen voor jouw project? We komen graag met je in contact om dit samen te bespreken.

Eigendomsgrens

De eigendomsgrens geeft aan welke onderdelen Vaanster exploiteert, onderhoudt en eventueel vervangt. De overige onderdelen zijn in eigendom van de woningeigenaar die daarmee ook verantwoordelijk is voor onderhoud en eventueel vervanging. Voor koopwoningen geldt dat je als bewoner zelf de eigenaar van de woning bent. Voor huurwoningen geldt dat de verhuurder de eigenaar van de woning is.

De afbeelding is een schematische weergave van de installatie in jouw woning. Het kan voorkomen dat de onderdelen in jouw woning op een andere manier gepositioneerd zijn.

Heb je vragen? Bekijk de 'Veelgestelde vragen' op deze website. 

Veelgestelde vragen

Storing in levering warmte

Er is een storing in de warmte levering. Dat is vervelend en dat wil je natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben.

Allereerst moet de oorzaak van de storing worden achterhaald, zodat duidelijk wordt wie de storing kan oplossen. De eigendomsgrens geeft aan wie verantwoordelijk is voor de diverse onderdelen. Deze kun je vinden op de pagina van het project waar je woont. 

Wie is verantwoordelijk voor het systeem in mijn woning?

Het antwoord op deze vraag verschilt per project en wordt aangegeven door middel van een eigendomsgrens. Deze kun je opzoeken via het intikken van de postcode op de homepage. Ga naar www.vaanster.nl en voer bovenaan het postcode en huisnummer in. Vervolgens word je doorgestuurd naar de webpagina die hoort bij de ingevoerde postcode. Daar staat een afbeelding met de eigendomsgrens van alle apparatuur in de woning.

Storing in levering koude

Er is mogelijk storing in de levering van koude. Dat is vervelend en dat wil je natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben.

Allereerst moet de oorzaak van de storing worden achterhaald, zodat duidelijk wordt wie de storing kan oplossen. De eigendomsgrens geeft aan wie verantwoordelijk is voor de diverse onderdelen. Deze kun je vinden op de pagina van het project waar u woont. 

Kan ik zelf mijn voorschotbedrag aanpassen?

Ja dat kan. In je persoonlijke account kun je onder het kopje “mijn facturen” je voorschotbedrag aanpassen. Dat is wel binnen een bepaalde marge, omdat het voorschotbedrag wel voldoende moet zijn om de vaste kosten te dekken.

Klik hier om naar jouw persoonlijke account  te gaan en log in om de gegevens aan te passen. Klik op account aanmaken als je voor de eerste keer de pagina gaat bezoeken. 

Storing in levering warm water

Het is vervelend als er geen warm water uit de kraan komt. Het is van belang om vast te stellen: 

  • Of er verminderd warm water is of dat er helemaal geen warm water is. 
  • Of er uit geen enkele kraan (ookwel tappunt genoemd) in de woning warm water komt of dat er een enkele kraan is waaruit geen warm water meer komt.