• Duurzame hernieuwbare energie
  • Bewoners zijn beschermd door de warmtewet
  • Meer dan 200 projecten in exploitatie en beheer
  1. terug

Project

Schiedam, SCYE010

  • Renovatie van kantoorpand naar woongebouw
  • 4-pijps leidingnet
  • Collectieve energieopwekkinginstallatie
SCYE010

Aantal woningen
220

Locatie
Schiedam

Project
SCYE010

Systeem
WKO

Over dit project

Het voormalig kantoorgebouw is gerenoveerd en getransformeerd naar een woongebouw. Er zijn 220 duurzame en energiezuinige appartementen gerealiseerd. Het gebouw is volledig gestript en voorzien van nieuwe gevels. De appartementen worden allemaal voorzien van warmte, koude en verwarming van tapwater door een collectief WKO systeem. Terreinleidingen verbinden de bronnen met de technische ruimte waar 7 water-water warmtepompen staan opgesteld. Vanaf de technische ruimte naar de appartementen is een 4-pijps leidingnet aangelegd. In elke woning is een individuele afleverset geplaatst die voorzien is van bemetering.
Voor een periode van 30 jaar exploiteert Vaanster de WKO installatie.

De appartementen zijn duurzaam en energiezuinig. Ze zijn voorzien van vloerverwarming/-koeling, een bijzonder comfortabele manier van verwarmen en koelen.
De naam SCYE010 is enerzijds een verwijzing naar Scyedam, de oorspronkelijke nederzetting, en anderzijds een verbinding met de toekomst: de stad Rotterdam.

Opdrachtgever: SOM Nederland

Wilt u meer weten over één van de duurzame energiesystemen voor uw project? We komen graag met u in contact om dit samen te bespreken.