• Duurzame hernieuwbare energie
  • Bewoners zijn beschermd door de warmtewet
  • Meer dan 200 projecten in exploitatie en beheer
  1. terug

Project

Oosterwold, ‘t Groene Wold

  • Nieuwe duurzame woonwijk tussen Almere en Zeewolde
  • 12 PV-panelen per woning
  • EPC van de woningen = 0,0
‘t Groene Wold

Aantal woningen
372

Locatie
Oosterwold

Project
't Groene Wold

Status
In ontwikkeling

Over dit project

Tussen Almere en Zeewolde verrijst een nieuwe woonwijk: 't Groene Wold in Oosterwold. Vaanster levert in opdracht van Vastbouw Groep de EOI (EnergieOpwekkingsInstallatie) die per woning bestaat uit:

De zonnepanelen voorzien een (groot) deel van de energiebehoefte van de woningen en worden door Masters in Solar geleverd en geïnstalleerd. De warmtepomp van Daikin Nederland wordt door Schouten Hazerswoude B.V. geïnstalleerd.
Voor een periode van 10 jaar exploiteert Vaanster voor 292 van de 372 woningen de warmtepomp en zonnepanelen. Hierdoor hebben bewoners voor die periode geen omkijken naar onderhoud en reparatie.

Oosterwold is een woonwijk die geheel nieuw gebouwd is. De wijk heeft een dorps karakter en is omringd door veel groen wat een eveneens een belangrijk thema was bij het ontwerp van 't Groene Wold. Een ander belangrijk thema is duurzaamheid. De woningen van project het Groene Wold hebben een EPC score van 0,0. Ook tijdens de bouw zijn en worden duurzame keuzes gemaakt. Er is gekozen voor een prefab bouwmethode van onder andere het casco en kozijnen. Dit vermindert het aantal verkeersbewegingen van bouwmaterialen.

't Groene Wold wordt gefaseerd gebouw en opgeleverd. De eerste woningen worden naar verwachting eind 2021 opgeleverd.

Contact

Wilt u meer weten over één van de duurzame energiesystemen voor uw project? We komen graag met u in contact om dit samen te bespreken.