• Duurzame hernieuwbare energie
  • Bewoners zijn beschermd door de warmtewet
  • Meer dan 200 projecten in exploitatie en beheer
  1. terug

Project

Den haag , Hoge vrijheid

  • Energieneutrale woontoren
  • Duurzaam collectief EQw systeem
  • All electric warmte- en koudeopwekking
Hoge vrijheid

Aantal woningen
132

Locatie
Den haag

Project
Hoge vrijheid

Systeem
EQW

Status
In ontwikkeling

Over dit project

De bouw van ‘Hoge Vrijheid’ in Den Haag zal dit voorjaar nog van start gaan. De woontoren van maar liefst 70 meter hoog biedt ruimte aan 132 appartementen verdeeld over 23 verdiepingen. Vaanster heeft de opdracht ontvangen voor het realiseren van een duurzame EQw installatie en gaat warmte, koude en verwarming van tapwater leveren aan alle appartementen.

Wat begon met het uitzetten van de prijsvraag ‘bouwen op elkaar’ door Gemeente Den Haag, is nu uitgegroeid tot een spectaculair ontwerp voor een energieneutrale woontoren. Het duurzaam opwekken van warmte en koude en het goed isoleren van appartementen zorgt voor hoog comfort in de woning. Dat zullen bewoners merken, zowel op een warme zomerdag als op een koude winterdag. ‘Hoge Vrijheid’ wordt (logischerwijs) gasloos gebouwd.

Naar verwachting zullen de woningen eind 2022 worden opgeleverd. Vaanster is trots om een bijdrage te mogen leveren aan dit unieke project midden in Den Haag.

In samenwerking met: Vink Bouw, OPEN development

Meer weten over dit project? Klik dan hier. 

Contact

Wilt u meer weten over één van de duurzame energiesystemen voor uw project? We komen graag met u in contact om dit samen te bespreken.