1. back

News

Een prachtig project in het Noorden

π™€π™šπ™£ π™₯π™§π™–π™˜π™π™©π™žπ™œ π™‹π™§π™€π™Ÿπ™šπ™˜π™© π™žπ™£ π™π™šπ™© π™‰π™€π™€π™§π™™π™šπ™£

Vorige week zijn we gestart met de bronboring voor Project Oosterhamrikkade, de gebouwen "𝙆𝙖𝙧𝙖𝙖𝙩" en "π™π™–π™‘π™šπ™£π™©".

Wat dit project bijzonder maakt, is dat het pand "𝙆𝙖𝙧𝙖𝙖𝙩" vorig jaar al is opgeleverd, maar dat we nog geen bronnen en een vaste centrale hebben gerealiseerd. Het gebouw aan de linkerkant, "𝙆𝙖𝙧𝙖𝙖𝙩," wordt momenteel voorzien van warmte en koude door een tijdelijke all-electric warmtepompcentrale van Vaanster. Deze tijdelijke all-electric centrale is tot stand gekomen in samenwerking met Breman Utiliteit Zwolle en kan ingezet worden in noodsituaties, bij renovaties of in het geval van gefaseerde nieuwbouw.

π™π™„π™π™‚π™€π™‡π™„π˜Ύπ™ƒπ™: π™™π™šπ™―π™š π™©π™žπ™Ÿπ™™π™šπ™‘π™žπ™Ÿπ™  𝙖𝙑𝙑-π™šπ™‘π™šπ™˜π™©π™§π™žπ™˜ π™˜π™šπ™£π™©π™§π™–π™‘π™š 𝙫𝙀𝙀𝙧 π™’π™–π™­π™žπ™’π™–π™–π™‘ 80 π™¬π™€π™£π™žπ™£π™œπ™šπ™£ 𝙠𝙀𝙒𝙩 𝙧𝙀𝙣𝙙 π™™π™š π™―π™€π™’π™šπ™§ π™«π™§π™žπ™Ÿ π™šπ™£ 𝙠𝙖𝙣 π™£π™€π™œ π™šπ™§π™œπ™šπ™£π™¨ π™žπ™£π™œπ™šπ™―π™šπ™© π™¬π™€π™§π™™π™šπ™£. π™ˆπ™–π™žπ™‘ 𝙀𝙣𝙨 π™—π™žπ™Ÿ π™žπ™£π™©π™šπ™§π™šπ™¨π™¨π™š π™«π™žπ™– π™¨π™–π™‘π™šπ™¨@π™«π™–π™–π™£π™¨π™©π™šπ™§.𝙣𝙑!

Deze week is ons vertrouwde partner, Grondboorbedrijf Haitjema B.V., in opdracht en onder begeleiding van Kersten Techniek begonnen met het aanleggen van de eerste bron. Dit is geen gemakkelijke opgave, aangezien het gebouw Karaat al volledig is opgeleverd waardoor het bouwterrein krap is, er mensen op woonboten langs de kade wonen en de straat tijdelijk moet worden afgesloten.

Gelukkig hebben we omwonende goed geïnformeerd en hebben we BUKO Infrasupport Regiovestiging Assen ingeschakeld om de benodigde afzettingen en omleidingsroutes te verzorgen, zodat iedereen op de hoogte is van hoe ze kunnen omrijden.

Daarnaast werken we nauw samen met de bouwkundige aannemer van de toren "π™π™–π™‘π™šπ™£π™©," Plegt-Vos. Het delen van informatie in dit soort projecten is van groot belang en kan bijdragen aan het succes van het project voor alle betrokkenen.

Dergelijke prachtige projecten worden alleen gerealiseerd wanneer er partijen zijn zoals BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling Regio Noord-Oost & Midden, die zich inzetten voor het realiseren van iets moois. We wensen BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en MVGM Nederland wonen alvast veel succes met de verhuur van de woningen in "π™π™–π™‘π™šπ™£π™©".