• Sustainable renewable energy
  • Residents are protected by the Heat Act
  • More than 200 projects in operation and management
  1. back

Project

Den Haag , Hoge vrijheid

  • Energieneutrale woontoren
  • Duurzaam collectief EQw systeem
  • All electric warmte- en koudeopwekking
Hoge vrijheid

Project
Hoge vrijheid

System type
EQw

Number of residences
132

Status
In ontwikkeling

EQw Duurzaam Energiesysteem

De bouw van ‘Hoge Vrijheid’ in Den Haag zal dit voorjaar nog van start gaan. De woontoren van maar liefst 70 meter hoog biedt ruimte aan 132 appartementen verdeeld over 23 verdiepingen. Vaanster heeft de opdracht ontvangen voor het realiseren van een duurzame EQw installatie en gaat warmte, koude en verwarming van tapwater leveren aan alle appartementen.

Wat begon met het uitzetten van de prijsvraag ‘bouwen op elkaar’ door Gemeente Den Haag, is nu uitgegroeid tot een spectaculair ontwerp voor een energieneutrale woontoren. Het duurzaam opwekken van warmte en koude en het goed isoleren van appartementen zorgt voor hoog comfort in de woning. Dat zullen bewoners merken, zowel op een warme zomerdag als op een koude winterdag. ‘Hoge Vrijheid’ wordt (logischerwijs) gasloos gebouwd.

Naar verwachting zullen de woningen eind 2022 worden opgeleverd. Vaanster is trots om een bijdrage te mogen leveren aan dit unieke project midden in Den Haag.

In samenwerking met: Vink Bouw, OPEN development

Wilt u meer weten over één van de duurzame energiesystemen voor uw project? We komen graag met u in contact om dit samen te bespreken.