• Sustainable renewable energy
  • Residents are protected by the Heat Act
  • More than 200 projects in operation and management
  1. back

Project

Den Haag, Poortgebouw Bronovo

  • Lucht-water warmtepomp in elke woning
  • 4 pv panelen per woning
  • Service en onderhoud door Vaanster voor 25 jaar
Poortgebouw Bronovo

Project
Bronovo

System type
LWP

Number of residences
49

Status
In ontwikkeling

Het verouderde poortgebouw aan de Bronovolaan maakt plaats voor comfortabele nieuwbouw. De (kunst)stijl Haagse School is te herkennen in het ontwerp voor het nieuwe Poortgebouw met o.a. duidelijke horizontale belijning en gemetselse balkons die onderdeel uitmaken van de architectuur. 

Elke woning heeft een eigen energiezuinige warmtepomp die de woning voorziet van warmte om te verwarmen, te douchen en koude om te koelen. De installatie is aangesloten op de vloerverwarming. In de winter is de woning aangenaam warm en in de zomer lekker koel en comfortabel. Elke warmtepomp is voorzien van een boiler van 200 liter. Een warmtepomp onttrekt met behulp van een buitenunit warmte aan de buitenlucht. Dit betekent dat u uw woning met een warmtepomp het hele jaar door kunt voorzien van verwarming, warmtapwater en –op warme zomerdagen –van (comfort)koeling. Een deel van de elektriciteit die nodig is om te verwarmen, te koelen, te ventileren en het huishoudelijk verbruik, wordt middels PV-panelen opgewekt. Deze liggen op het dak en een viertal panelen zijn aangesloten op uw eigen meterkast. 

Vaanster is gedurende 25 jaar eigenaar van de installatie en verantwoordelijk voor het “all-in” onderhoud van de warmtepomp en de PV-panelen.

Wilt u meer weten over één van de duurzame energiesystemen voor uw project? We komen graag met u in contact om dit samen te bespreken.